A siker titka a kitartó edzés!

IMG_0767

Az idei június 25-e fontos dátumnak minősül. Ezen a napon kerül megrendezésre második alkalommal a Felvidéki Vágta, a budapesti Nemzeti Vágta dunaszerdahelyi előfutama.

A tavalyi évhez képest számos fontos változást is magával hoz az esemény. Ez évben több lovas is lehetőséget kap, hogy megmérettesse magát Magyarország fővárosában. A házigazda lovasa mellett, a három dobogós egyaránt képviseltetheti magát és települését a Nemzeti Vágtán. Az ezzel, illetve a további változásokkal kapcsolatos információk elhangzanak majd április 26-án, a dunaszerdahelyi városi hivatalban megrendezésre kerülő tájékoztató fórumon, ahová minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők, legyen az a települések képviselője, kézműves, lovas vagy éppen árus. A fórum délelőtt tíz órakor kezdődik, amit majd tizenegy órakor egy sajtótájékoztató követ.

A Felvidéki Vágta idén is nagy megpróbáltatás lesz a lovasok és lovaik számára. A tavalyi futam győztesét, Egri Árpádot kérdeztük élményeiről, aki Somorja színeiben vágtázott.

„Attól kezdve, hogy eldöntöttem, indulok a Vágtán, rengeteget gyakoroltam. Én alapvetően Western gyorsasági versenyeken veszek részt, ezért több embertől is segítséget kértem, hogy mire kell odafigyelnem egy ilyen típusú versenyen, mint a Felvidéki Vágta. Nagyon nehéz volt, először féltem is tőle, de úgy éreztem, hogy menni fog. A lovammal keményen edzettünk, napi két alkalommal, illetve a lónak teljesen más étrendet vezettem be, hogy ezzel is hozzásegítsem az edzettséghez és jó kondihoz. Megnyerni a versenyt nagyszerű érzés volt, büszkeséggel töltött el, hogy elértem a célomat és tovább jutottam Magyarországra. A budapesti Vágtán sajnálatos módon nem a saját lovammal mérettethettem meg magam, mivel Beckynek balesete volt, meghúzta a lábát, s így nem versenyezhetett. Mára már szerencsére felépült, azonban versenyre többet nem viszem őt. A Nemzeti Vágtán egy jó barátom lovát kértem kölcsön, meg is látszott az eredményen. A baj az volt, hogy nem voltunk összeszokva a lóval. Minden indulni készülő lovasnak azt tanácsolom, hogy csakis olyan lóval induljon a Felvidéki Vágtán, akivel teljes mértékben megvan az összhang. A vágtázás folyamán ugyanis nagyon fontos, hogy a ló és a lovas ismerjék egymás rezdüléseit is, csak úgy lehet megnyerni egy versenyt, ha teljes az összhang. Ez, illetve a rengeteg edzés és odafigyelés a titka mindennek”- nyilatkozta Árpád.