SLIDER1

A FELVIDÉKI VÁGTÁRÓL

Történelmi eseménynek lehetünk tanúi 2015. augusztus 8-án a Csallóköz szívében: első alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta dunaszerdahelyi előfutamát. A látogatókat egy egész napos, vidám és hangulatos műsor várja.

A Székely Vágta és Vajdasági Vágta példát mutató sikerein felbuzdulva Felvidék is bátran rugaszkodik neki az izgalmasnak ígérkező, fergeteges nemzeti eseménynek. Hamarosan lódobogás zaja hallatszik a békés és gyönyörűséges csallóközi régióban!

Dunaszerdahely, mint e vidék kulturális és sportközpontja, tevékeny szerepet vállal a rendezvény létrejöttében. A Sikabony városrész kínálta helyszín tökéletes teret kínál a lovak és a résztvevők, valamint a járművel érkező látogatók számára is.

A Felvidéki Vágta a nagysikerű, budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutama, melyen a jelentkező lovasok településüket, valamint otthonukat képviselhetik. Felvidékről két lovas juthat majd el a budapesti döntőre, amely idén szeptember 18-20. között lesz a Hősök terén. Dunaszerdahely – házigazdaként – saját lovat indít majd a rendezvényen. A Vágta Korzón lehetőség nyílik nemcsak a város, hanem az egész térség és a legbőkezűbb támogatók méltó bemutatására is.

A Felvidéki Vágta rangos megmérettetés lesz. A rendezők hangsúlyt fektetnek a ló és lovasa, valamint a résztvevők biztonságára. A nevezők számára érvényes szabályzat innen tölthető le. Az egész napos sportrendezvényt színes, vidám és szórakoztató műsorok kísérik. A lóverseny mellett nagy teret kap a kultúra és a gasztronómia is. A szórakozni vágyókat számos koncert fogadja majd, többek között Fenyő Miklós zenekara, a vágsellyei Peter Srámek a dunaszerdahelyi származású Molnár Márta és R9 zenekara, valamint az érsekújvári Szeredy Krisztina operadíva. A pálya közelében kialakítandó színpadon, valamint a környező területeken a családok, fiatalok és idősek egyaránt rátalálhatnak majd az őket érdeklő programra. A lovas előfutamokat délelőtt rendezik, a döntő pedig kora este lesz. Mindenkit szeretettel várunk!