SLIDER1

A FELVIDÉKI VÁGTA

 

A hagyomány tovább él! A budapesti Nemzeti Vágta dunaszerdahelyi előfutamán 2017-ben is rajthoz állnak a lovak és lovasok, hogy településüket képviseljék az egyik legrangosabb lovas versenyen. Ebben az évben is Csallóköz fővárosa, Dunaszerdahely lesz a házigazdája a Felvidéki Vágtának, amelyet a már megszokott helyszínen, a sikabonyi reptéren tartanak. Az izgalmas futamokat, lovas produkciókat és színvonalas kulturális programot felvonultató esemény immár kétnaposra bővül. Június 23-án és 24-én a család minden tagja megtalálhatja a kedvére való programot, és jól szórakozhat.

Dunaszerdahely három évvel ezelőtt nagy fába vágta a fejszéjét, a Felvidéki Vágta megrendezésével beírta magát a lovas rendezvények krónikájába. A vágta a lovas hagyományok, a felvidéki magyar települések ünnepe, hagyományőrző fesztiválja. “A közösségi összefogással létrejövő esemény mindamellett, hogy nagyszerű reklám és bemutatkozási lehetőség a résztvevő településeknek, valamint a régiónak, segít a felvidéki magyarság önbecsülésének növelésében is. Szimbóluma továbbá a békés magyar-szlovák együttélésnek, mert a Felvidéki Vágtán szlovák futamot is rendezünk” – emelte ki Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere.

A lovasok idén is azért ülhetnek nyeregbe, hogy megküzdjenek, ki képviselheti Felvidéket a budapesti Nemzeti Vágtán szeptember 15-17. között. 2016-ban Dunaszerdahely, Érsekújvár, Naszvad és Felsőszeli lovasai versenyeztek a magyar fővárosban a Hősök terén, akik egybehangzóan elmondták, leírhatatlan és felemelő élmény volt számukra a Nemzeti Vágtán való részvétel.

Felvidékről három lovas juthat majd el a budapesti döntőre, ezenkívül Dunaszerdahely – házigazdaként – saját lovat indít a rendezvényen. Az Andrássy úti Vágta Korzón pedig lehetőség nyílik nemcsak a város, hanem az egész térség és a legbőkezűbb támogatók méltó bemutatására is.

A Felvidéki Vágta most is rangos megmérettetés lesz. Az elmúlt években több mint 5000 érdeklődő jött ki a dunaszerdahelyi rendezvényre, hogy adózzon a lovas sport iránti szerelmének, és szurkoljon a versenyzőknek. Az izgalmas lóversenyen kívül lovas produkciók és egyéb attrakciók, kézműves vásár, vidám gyermekprogramok is várják a látogatókat. Nagy teret kap a kultúra és a gasztronómia. A Felvidéki Vágta szervezői idén is igényes és széles tömeget vonzó kulturális programokkal, nagyszabású koncertekkel készülnek. Június 23-án este 19 óra 30 perctől igazi kuriózum várja a közönséget: a világ számos országában bemutatott Csárdáskirálynő című nagyoperettet láthatja szimfonikus zenei kísérettel a publikum. Június 24-én rendezik meg a futamokat,a döntő kora este lesz, majd ünnepélyes keretek között győztest hirdetnek. Ezt követően többek között este 21 órától az Edda zenekar ad élő koncertet. A további programokról a szervezők folyamatosan tájékoztatnak a médiában és a Felvidéki Vágta facebook oldalán is.

Fontos információ:  tart az elővételes jegyvásárlás a Felvidéki Vágta kétnapos programjaira. Elővételben 10 euróért vásárolható belépőjegy, amely a rendezvény mindkét napjára érvényes. Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) is vásárolható elővételben 20 euróért. A helyszínen június 23-án a belépőjegy ára a két napra pedig 15 euró. Mindenkit szeretettel várunk!