A VÁGTA PROGRAMJA

A Felvidéki Vágta nemcsak kivételes esemény lesz a szlovákiai magyar lovassport életében, de egyúttal páratlan kulturális esemény, egyedülálló népünnepély is. A főszerep a lovaké és a lovasoké, de az előfutamok és a döntő közötti pihenőidő alatt is bőven lesz program, látnivaló, és persze ló és szórakozás minden mennyiségben.

Az érdeklődőket már szombat délelőtt tíz órától várjuk, az ünnepélyes megnyitót 11 órakor tartjuk, ezt követik az előfutamok. A döntőt, amelyen eldől, ki képviselheti a Felvidéket a Nemzeti Vágtán, 17 órától izgulhatják végig a nézők.

A Felvidéki Vágta a családosoknak is izgalmas programokat kínál. A fő attrakció mellett lesz fogathajtó bemutató, westernlovaglás, lovasíjász-bemutató, sőt még egy korhű csata is megelevenedik a Seregi törzs bemutatója által. A gyerekeket ingyeneskézműves-foglalkozások és állatsimogató várja, aki pedig szeretne a Felvidéki Vágta főszereplőinek nyomdokába lépni, pónilovakon gyakorolhat. A Rodeo Team lovaskaszkadőrei ezúttal egy szó szerint tüzes, fergeteges, látványos produkcióval lépnek a vágta nézői elé. A programot a Danube Polo Club lovaspóló-bemutatója is színesíti, ami a lovassportok között igazi különlegességnek számít.

A program célja, hogy sokrétű és élvezetes zenés fellépések is elnyerjék az odalátogatók tetszését, nem utolsó sorban teret adva felvidéki tehetségek produkcióinak is. A délelőtti programot a lehengerlő udvardi énekes, Vadkerti Imre nyitja meg, a szervezők felkérését az érsekújvári származású operadíva, Szeredy Krisztina is elfogadta, aki örökzöldekből álló műsorának nyitányát lóhátról adja elő. A fellépők között köszönthetjük a dunaszerdahelyi származású Molnár Mártát is, aki az R9 ‘Round Nine-nal lép színpadra. 20 órától a magyar könnyűzenében meghatározó szerepet játszó Hungária alapítója és frontembere, Fenyő Miklós lép fel zenekarával, 21.30-tól a Rising Star 3. helyezettje, a vágsellyei énekes tehetség, Peter Šrámek előzi meg a Megasztár-győzelme után fényes karriert befutó Caramelt, aki fergeteges élő koncertet ad. HajnaligDJ Bene szolgáltatja a talpalávalót.

A programokon való részvételt számos gasztrostand teszi kellemesebbé, ahol szélesétel- és italkínálat, középkori lakoma, valamint egy kilenc pincészetet bemutató felvidéki borudvar is szolgálja a vendégek szórakozását.