A FELVIDÉKI VÁGTÁRÓL

Történelmi eseménynek lehettünk tanúi 2015. augusztus 8-án a Csallóköz szívében: első alkalommal rendezték meg a Nemzeti Vágta dunaszerdahelyi előfutamát. A látogatókat egy egész napos, vidám és hangulatos műsor várta.

A Székely Vágta és Vajdasági Vágta példát mutató sikerein felbuzdulva Felvidék is bátran rugaszkodott neki az izgalmasnak ígérkező, fergeteges nemzeti eseménynek. Lódobogás zaja hallatszott a békés és gyönyörűséges csallóközi régióban!

Dunaszerdahely, mint e vidék kulturális  és sportközpontja, tevékeny szerepet vállal t a rendezvény létrejöttében. A Sikabony városrész kínálta helyszín azóta is tökéletes teret kínál a lovak és a résztvevők, valamint a járművel érkező látogatók számára is.

A Felvidéki Vágta a nagy sikerű, budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutama, amelyen a jelentkező lovasok településüket, valamint otthonukat képviselhetik. Felvidékről három lovas juthat el a budapesti döntőre, amely idén október 1-2. között lesz a Hősök terén. Dunaszerdahely – házigazdaként – saját lovat indít  a rendezvényen. A Vágta Korzón pedig lehetőség nyílik nemcsak a város, hanem az egész térség és a legbőkezűbb támogatók méltó bemutatására is.

A Felvidéki Vágta idén is rangos megmérettetés lesz. A rendezők hangsúlyt fektetnek a ló és lovasa, valamint a résztvevők biztonságára. A nevezők számára érvényes szabályzat innen tölthető le. Az egész napos sportrendezvényt színes, vidám és szórakoztató műsorok kísérik. A lóverseny mellett nagy teret kap a kultúra és a gasztronómia is